Kosten rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka is een populair vakantieland geworden. En dat is niet natuurlijk niet voor niks. Het is een ontzettend mooi en afwisselend eiland. Daarnaast is het fijn dat rondreizen hier relatief goedkoop is. In dit artikel een overzicht van de kosten van onze rondreis door Sri Lanka.

Geld Sri lanka

In januari 2018 hebben wij vier weken door Sri Lanka gereisd. Na eerst twee weken in het zuiden te zijn verbleven, zijn we vervolgens twee weken met een gehuurde tuktuk het eiland verder gaan verkennen. We verbleven onderweg meestal in middenklasse hotels en af en toe in hostels. Daarnaast zijn we elke dag uiteten gegaan.

Voor ons was deze reis onderdeel van onze wereldreis. Tijdens onze hele reis hebben we nauwkeurig bijgehouden wat we per dag hebben uitgegeven aan wat voor soort dingen. Daarom kunnen we je nu goed laten zien hoe duur het is om door Sri Lanka te reizen.

In dit artikel

– De totale kosten van onze rondreis
– Kosten overnachten in Sri Lanka
– De kosten eten en drinken Sri Lanka
– Kosten van het huren van een tuktuk in Sri Lanka
– De kosten voor (overig) vervoer in Sri Lanka
– Kosten voor activiteiten in Sri LankaDe totale kosten van onze rondreis door Sri Lanka

De totale kosten van onze 4-weekse rondreis door Sri Lanka bedroegen € 1.719,-. Dit zijn de kosten voor vier weken rondreizen met twee personen, overnachten in hotels of hostel, tuktuk-huur & benzine, overige vervoerskosten, eten & drinken, uitgaan, activiteiten en overige kleinere kosten. Gemiddeld is dit zo’n € 29,- per persoon per dag.

Wat hier nog niet bij in zit, zijn de vliegtickets vanuit Nederland naar Sri Lanka en terug. Omdat wij vanuit India kwamen en doorgingen naar Vietnam, zijn onze kosten hiervoor niet zo relevant. Als je redelijk op tijd op zoek gaat naar een retourticket vanuit Nederland naar Colombo, dan ben je ongeveer tussen € 500,- en € 600,- kwijt per persoon.

Bekijk hier onze vlog van onze avonturen in Sri Lanka

Overzicht van de kosten van onze rondreis door Sri Lanka

Wat?Kosten
Tuktuk huur
12 dagen, inclusief verzekering en rijbewijs
€ 234,-
€ 19,50 per dag
Benzine€ 30,-
Overige vervoerskosten
bus, trein, tuktuk
€ 36,-
Overnachten
29 nachten
€ 495,-
gemiddeld € 17,10 per nacht
Eten & drinken
Ontbijt, lunch, avondeten, uitgaan en overige boodschappen.
€ 666,-
gemiddeld € 11,10 p.p.p.d.
Activiteiten
o.a. treinreis Ella, hikes bij Horton Plains, Pidurangala, fietsen bij Anuradhapura
€ 126,-
€ 53,- p.p.
Visum€ 60,-
€ 30,- p.p.
Overige kosten
o.a. was, souvenirs
€ 72,-
TOTAAL€ 1719,-Kosten overnachten in Sri Lanka

Overnachten in Sri Lanka hoeft niet duur te zijn. Voor een tweepersoonskamer in een middenklasse hotel betaal je vaak rond de € 20,- per nacht. Gedeelde kamers in hostels heb je al vanaf € 5,- per nacht. Wil je meer luxe, dan betaal je uiteraard ook meer.

Kosten rondreis Sri Lanka
Onze kamer in UnawatunaKosten eten en drinken Sri Lanka

Je hebt in Sri Lanka heel veel lekker en goedkoop eten. Voor ons was vooral ‘Kottu’ favoriet. Dit is een soort gesneden rotti met groente. Heerlijk! En je hebt een vol bord voor nog geen € 2,-. Ook de vegetarian Sri Lankan curry is erg lekker en kun je ook voor ongeveer deze prijs krijgen. Wil je liever westers eten, dan betaal je wel wat meer. Ga hiervoor uit van € 6,- a € 7,- voor een maaltijd in een restaurant.

Voor water en kokosnoten hoef je ook niet veel geld uit te trekken. Beide kosten meestal rond de € 0,50. Alcohol kost daarentegen wel wat meer. Voor een biertje betaal je circa € 2,50 en een cocktail kost meestal € 5,-.

Tip: probeer zeker ook een keer de Sri Lankan breakfast. Vaak zit dit bij je kamerprijs inbegrepen en het is echt super lekker!

Kosten rondreis Sri Lanka
Sri Lankan BreakfastKosten van het huren van een tuktuk in Sri Lanka

Zelf een tuktuk huren is een hele leuke manier om Sri Lanka te verkennen. Het huren van een tuktuk in Sri Lanka is niet duur. De prijzen zijn afhankelijk van de totale duur van de huur, maar meestal betaal je tussen de € 12,- en € 20,- per dag. Hier zit je verzekering dan al bij in.

Benzine zit hier nog niet bij in. Met een volle tank kun je circa 125 km rijden en dat kost rond de € 4,- aan benzine. Wij hebben in twee weken ongeveer 900 km gereden en ongeveer € 30,- uitgegeven aan benzine.

Tot slot moet je ook nog rekening houden met de kosten voor je Sri Lankaans rijbewijs. Deze kosten variëren van € 4,- (1.000 roepie) als je het zelf regelt tot € 35,- als je het door je verhuurbedrijf laat regelen.

Lees hier mee over wat je allemaal moet weten als je een tuktuk wilt huren in Sri Lanka

Tuktuk huren in Sri LankaDe kosten voor (overig) vervoer in Sri Lanka

Je kunt in Sri Lanka heel goed met het openbaar vervoer rondreizen. Er rijden veel treinen en bussen rond. En reizen hiermee is ook weer erg goedkoop. Voor een ritje met de bus betaal je vaak maar € 0,50 en een treinrit van een uur kost ongeveer € 1,-.

Als je graag ergens voor de deur wil worden afgezet, is een tuktuk een goed alternatief. Ook voor tuktuk’s betaal je vaak maar heel weinig. Probeer wel altijd nog wat te onderhandelen, want de tuktuk-chauffeurs zullen altijd nog wat meer aan je proberen te verdienen. Tot slot kun je ook nog een auto met chauffeur huren. Hier betaal je zo’n € 15,- à € 20,- per uur voor.

Treinreis Ella KandyKosten van activiteiten in Sri Lanka

Veel activiteiten in Sri Lanka zijn gratis. Bijvoorbeeld wandelen en of lekker naar het strand gaan. Als je een tempel wilt bezoeken, betaal je vaak een paar euro entree. De echt toeristische trekpleisters zijn wel wat duurder. Zo betaal je voor een safari in Udawalawe rond de € 25,- per persoon en kost een kaartje voor Horton Plains rond de € 20,-. Andere activiteiten zoals duiken (€ 70) of walvis spotten (€ 40,-) zijn nog wat duurder.

Lees hier wat de 9 mooiste plekken van Sri Lanka zijn!

Mooiste plekken van Sri LankaMeer over Sri Lanka

20 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.