Kosten van de Transsiberië Express

Voor veel mensen is de Transsiberië Express het ultieme treinavontuur en daarmee een reis die ze zeker ooit een keer willen maken. En terecht, het is een ervaring die je nergens anders kunt mee maken en een bijzondere manier om van de Westerse cultuur langzaam over te vloeien in de Aziatische. Maar wat kost deze treinreis nou? Bekijk in dit artikel een overzicht van de kosten van de Transsiberië Express.

 

Welke route wil je gaan doen?

Er zijn 4 routes die je kunt kiezen. Wij hebben de voor de Transmongolië Express gekozen omdat we graag de uitgestrekte natuur van Mongolië wilden meemaken en in China wilde eindigen om van daar uit onze reis voort te zetten. De kosten in dit artikel zijn dus ook van deze route. In het plaatje hieronder, zie je de andere routes die kunt doen.

Routes Transsiberië express

 

Wat zijn de totale kosten van de Transmongolië Express?

De totale kosten van onze reis met de Transmongolië Express komen uit op € 1859,- per persoon. In deze prijs zitten o.a. de kosten voor vliegtickets, visa, treintickets, eten en overnachtingen. Zie onderstaand overzicht voor meer uitgebreide informatie over de kosten.

Kosten Transmongolië

 

Hoe zag ons programma eruit?

Om  meer gevoel te krijgen bij de kosten van de Transmongolië Express, zal ik je ook inzicht geven in ons programma. Je hebt veel te kiezen bij de Transsiberië Express of de Transmongolië Express. Kosten kunnen daarom per reis nogal verschillen.

Wij hebben in de zomer van 2017 onze reis met de Transmongolië Express gemaakt. In totaal zijn we 20 dagen onderweg geweest. Wij hebben ervoor gekozen om vanaf Brussel naar Moskou te vliegen. Brussel bleek aanzienlijk goedkoper dan alle vliegvelden in Nederland. Vervolgens zijn we 3 nachten in Moskou gebleven, en hebben we de stad verkend. Daarna zijn we op de Transmongolië Express gestapt, van Moskou naar Irkutsk. In Urkutsk zijn we 1 nacht uitgestapt, en hebben we Lystvyjanka en het Baikalmeer verkent.

Na dit uitstapje, zijn we weer verder gegaan met de trein naar Mongolië. In Mongolië zijn we aan de grens, bij Suchebator uitgestapt en zijn we op een 4 daagse excursie door Mongolië gegaan. Vervolgens zijn we in Ulaanbaatar weer op de trein gestapt, voor de laatste rit richting Beijing. In Beijing zijn we tot slot 6 nachten gebleven. De kosten die ik hieronder laat zien, dekken heel bovenstaand programma.

 

Goed om verder rekening mee te houden

  • We hebben de visa voor Rusland en China zelf geregeld bij de ambassade in Den Haag. Voor het visum van Mongolië hebben we een bureau ingeschakeld omdat die ambassade in Brussel zit. Als je alles visa via een visumbureau regelt, ben je aanzienlijk duurder uit.
  • We hebben in de 2e klas van de trein gereisd, hierbij heb je een 4-persoon coupe die je deelt met andere reizigers. 
  • De hotels waar we verbleven waren budget hotels, maar we hadden wel altijd een eigen kamer.
  • Verder zijn we redelijk goedkoop uiteten geweest, hebben we wel ook wat cocktails gedronken in Moskou, maar hebben we het in de trein voornamelijk bij meegebrachte instant noedels gehouden.
  • Omdat wij na Beijing nog verder zijn gaan reizen, zit er geen terugvlucht naar Nederland bij. 
  • De treintickets en de excursie in Mongolië hebben we via de Treinreiswinkel geboekt, de rest hebben we zelf geregeld.

 

Benieuwd naar onze ervaringen?

Ik hoop dat je zo een beter beeld hebt gekregen van hoeveel de Transsiberië Express of de Transmongolië Express ongeveer kan kosten. Als je nog vragen hebt, laat deze dan hieronder achter in een reactie. Ben je ook benieuwd naar onze belevenissen in de trein? Kijk dan deze vlog over de eerste paar dagen in de trein

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.