Motorroute door Vietnam: Phong Nha, Hué, Hoi An

In 7 weken zijn wij op de motor van Hanoi naar Ho Chi Minh City gereden. Een heel mooi avontuur! Vietnam is namelijk een perfect land om motor te rijden. De wegen zijn goed en er is ontzettend veel te zien onderweg. Op de motor kom je daarnaast ook veel makkelijker op de minder toeristische plekken. In dit artikel misschien wel het mooiste gedeelte van onze motorroute door Vietnam; de route van Phong Nha, via Khe Sahn en Hué naar Hoi An.

Ho Chi Minh Trail
Prachtig uitzicht bij de Ho Chi Minh Trail

Onze motorroute door Vietnam

Zoals ik al schreef hebben we in totaal 7 weken met onze motoren door Vietnam gereisd. We begonnen in Hanoi, en zijn eerst een ruime week naar het noorden gegaan, om vervolgens langzaam richting het zuiden te reizen. Benieuwd naar eerdere gedeeltes van onze motorroute door Vietnam? Lees dan dit artikel over de motorroute Hanoi – Sapa – Hanoi of dit artikel over de route vanaf Hanoi naar Phong Nha.

Motorroute Phong Nha – Hué – Hoi An

Na Phong Nha wilden we verder over de Ho Chi Minh Trail rijden, richting Khe Sahn. Daarna zijn we afgebogen richting Hue en Hoi An. In totaal hebben we 9 dagen over de route (inclusief stopdagen) gedaan.

Wij hebben de route per dag in Google Maps gezet, en konden zo makkelijk navigeren. Vergeet niet om bij het berekenen van de route, tolwegen en snelwegen te vermijden (dit kun je als optie instellen bij Google Maps). Anders kom je op veel te drukke wegen, die niet fijn rijden en waar je soms ook helemaal niet mag rijden met je motor.

Dag 1: Phong Nha naar Khe Sanh – 234 km

Vanuit Phong Nha rijden we via de DT20 en vervolgens de QL15 (de Ho Chi Minh Trail) richting Khe Sanh. Het is een ongelooflijk mooie rit en misschien wel de mooiste die we in Vietnam gehad hebben. Doordat je op vrij steile bergwegen rijdt en het één na het andere mooie uitzichtpunt tegenkomt, doe je lang over de route. Vertrek dus op tijd! Daarnaast is het belangrijk om ’s ochtends weg te rijden met een volle tank en eventueel nog wat extra benzine mee te nemen. Onderweg moet je een lang stuk rijden zonder dat je ook maar iets tegenkomt. Be prepared!

Khe Sanh zelf is niet heel interessant. Je hebt er wel genoeg hotels en restaurants. Ons hotel in Khe Sanh: Hai Dang Hotel. Vlakbij Khe Sanh vind je een oude Amerikaanse oorlogsbasis (de Combat Base). Hier kun je meer leren over de belangrijke rol van Khe Sanh in de Vietnamoorlog. Interessant om even een uurtje heen te gaan.

Dag 2: Khe Sanh naar Hué – 178 km

Na ’s ochtends langs de Combat Base geweest te zijn, vertrekken we naar Hué. We rijden verder via de AH16 en nemen daarna de QL14, weer een stuk van de mooie Ho Chi Minh Trail. Om uiteindelijk wel in Hué uit te komen, slaan we op een gegeven moment af naar de QL49. Bijna de hele route is mooi en niet te druk. Weer een fijne dag om te rijden! Ons hotel in Hué: Snooze Hostel.

Dag 3 en 4: Hué – 10km

We blijven 2 dagen en 3 nachten in Hué. We bezoeken het verlaten waterpark, de oude citadel, varen met een bootje op de rivier en gaan goed op stap en chillen in ons hotel. Daarnaast moeten we onze motoren weer even laten fixen, wat ook tijd kost.

Dag 5: Hué naar Hoi An – 151 km

Wij besluiten om via de QL49b en de QL1 richting Hoi An te gaan. Dit is iets langer dan de directe route naar Hoi An, maar deze route is mooier. De weg van Hué naar Hoi An is erg bekend onder backpackers. Je komt dan namelijk over de Hai Van Pass. Een bergroute langs de zee, die mede dankzij Top Gear erg beroemd is geworden. De Hai Van Pass is zeker mooi, maar ook erg toeristisch. Veel reizigers die voor een dagje een motor huren om deze pass te kunnen doen. Op ons heeft deze route daarom niet heel veel indruk gemaakt. Het stuk strand dat we even voor de pass bij Vin Chan May bekijken, was leuker! Ons hotel in Hoi An: Thien Nga Hoi An.

Dag 6 – 9: Hoi An – 0 km

We blijven 3 dagen en 4 nachten in Hoi An. Hoi An is een super schattig en mooi stadje. Dit mag je zeker niet overslaan! In Hoi An is het leuk om door de oude stad te lopen en naar de street food market te gaan. Het eten is hier echt geweldig! Eet hier zeker ook Cao Lau, een gerecht dat alleen in Hoi An verkrijgbaar is. Daarnaast is het ook leuk om in Hoi An met de fiets naar het strand te gaan, even ter afwisseling van het rijden op de motor.

Foto-impressie van de route

Benieuwd naar de andere delen van onze motorroute door Vietnam?

Lees dan in andere artikelen verder over de andere delen van onze motortocht. Bijvoorbeeld de route van Hanoi naar Sapa, of van Hanoi naar Phong Nha. Of lees verder over het vervolg van de route naar Ho Chi Minh City.

Benieuwd hoe de route er in het echt uitziet? Bekijk dan onze twee vlogs over dit avontuur! We hebben een vlog van Noord-Vietnam en een vlog van Zuid-Vietnam.

Andere artikelen over Vietnam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.