Motorroute Vietnam: Hanoi – Cat Ba – Ninh Binh – Phong Nha

Vietnam is een perfect land om motor te rijden. De wegen zijn goed en er is ontzettend veel te zien onderweg. Op de motor kom je daarnaast ook veel makkelijker op de minder toeristische plekken. In dit artikel onze motorroute door Vietnam, vanaf Hanoi naar Cat Ba Island (Halong bay), Ninh Binh en Phong Nha.

Onze motoren in Ninh Binh!

Onze motorroute door Vietnam

Wij hebben in totaal 7 weken met onze motoren door Vietnam gereisd. We begonnen in Hanoi, en zijn eerst een ruime week naar het noorden gegaan. Benieuwd naar dat gedeelte van de route? Lees dan dit artikel over de motorroute Hanoi – Sapa – Hanoi. Vervolgens stond het tweede deel van de route op de planning. In 10 dagen rijden we vanuit Hanoi via Cat Ba Island bij Halong Bay langzaam aan naar het zuiden richting Ninh Binh en Phong Nha.

Wil je meer weten waar je allemaal op moet letten bij het motorrijden? Lees dan dit artikel met tips over motorrijden in Vietnam. Wil je meer informatie over wat er bij de verschillende plaatsen allemaal te beleven is? Bekijk dan dit artikel over de route in Vietnam met een beschrijving van de hoogte punten.

Motorroute: Hanoi – Cat Ba Island – Ninh Binh – Phong Nha

10 dagen, 884 km

In 10 dagen (inclusief stopdagen) zijn we van Hanoi naar Phong Nha gereden. Wij hebben de route per dag in Google Maps gezet, en konden zo makkelijk navigeren. Vergeet niet om bij het berekenen van de route, tolwegen en snelwegen te vermijden (dit kun je als optie instellen bij Google Maps). Anders kom je op veel te drukke wegen, die niet fijn rijden en waar je soms ook helemaal niet mag rijden met je motor.

Dag 1: Hanoi naar Cat Ba Island – 164 km

De route van Hanoi naar Cat Ba Island is niet de leukste route om te rijden. Het is een eentonige, stoffige weg met redelijk wat verkeer. Helaas moet dit even. Wij nemen vanuit Hanoi de QL17 en vervolgens de QL18 richting Bến phà Tuần Châu, waar je de ferry naar Cat Ba Island kan nemen. Je motor mag gewoon op de ferry en de tocht is echt super mooi. Check van te voren wel even de tijden van de ferry, zodat je niet te lang hoeft te wachten. Eenmaal op Cat Ba Island is er maar één weg die je kunt volgen naar Cat Ba Town. Ons hotel: Central backpackers.

Dag 2 – 3: Cat Ba Island verkennen – 0 km

Op Cat Ba Island zijn we 2 dagen en 3 nachten gebleven. We hebben hier een boottocht gedaan, via het Full Moon party hostel en zijn gaan rotsklimmen. Beide super leuk om te doen!

Dag 4: Cat Ba Island – Ninh Binh/Tam Coc – 190 km

Vanuit Cat Ba Town gaan we dit keer naar de andere haven op het eiland, bij Bến phà Cái Viềng. Vanaf hier nemen we de ferry naar Bến phà Gót en start onze route richting Ninh Binh. Wij rijden via de QL10, QL39a en QL1a. Ook deze route is niet de fijnste die we tegen zijn gekomen in Vietnam. Veel eentonige, saaie wegen helaas. Eenmaal in de buurt van Ninh Binh wordt het wel heel mooi. Wij kozen ervoor om een hostel in het het plaatsje Tam Coc te nemen, midden tussen de rijstvelden en bergen. Ons hotel: Tam Coc Nature Lodge.

Dag 5 & 6: Ninh Binh/ Tam Coc – 20 km

In de regio rondom Ninh Binh zijn we 2 dagen gebleven. We hebben hier door de mooie natuur rondgereden en zijn naar verschillende tempelcomplexen gegaan. We hebben ook nog een boottocht gemaakt bij Trang Ang (minder toeristisch dan Tam Coc) en zijn de zonsondergang gaan bekijken bij Hang Mua.

Dag 7: Tam Coc – Nghệ An – 217 km

De volgende bestemming op de route is Phong Nha. Helaas ligt dit te ver om in één dag te rijden. We maken daarom halverwege een tussenstop bij hotel KM0 in Nghệ An. Er is verder helemaal niks in dit dorpje, behalve een paar winkeltjes, een mechanic (handig!!) en een hotel. Verder is het echt alleen een plek om te overnachten dus. De route erheen is trouwens wel mooi en rustig. Alleen bij de start op de QL1a is het nog wat druk, maar zodra je de QL45 en QL15 op gaat, rij je op rustige wegen met veel rijstvelden om je heen. Ons hotel: KM0.

Dag 8: Nghệ An naar Phong Nha – 267 km

Het tweede deel van de route naar Phong Nha en je start hier met de Ho Chi Minh Trail! Het is echt een mooie route om te rijden. Wij reden hem helaas in de regen, maar ook dat was nog goed te doen. Wel is het best nog een behoorlijke afstand die je moet afleggen, dus vertrek op tijd!

Dag 9 & 10: Phong Nha – 30 km

Eenmaal in Phong Nha aangekomen, hebben we hier 2 dagen en 3 nachten doorgebracht. Phong Nha is een leuk, klein backpackersplaatsje, met leuke restaurantjes en cafe’s. We hebben ook hier weer de natuur verkend (zowel te voet als op de motor), we zijn naar de Paradise Cave gegaan en naar de legendarische Duck Stop (ik ga niet verklappen wat je daar kan doen, maar ga erheen)!

Een kleine impressie van wat we onderweg tegenkwam

Benieuwd naar de andere delen van onze route?

Lees dan in dit artikel over de route vanuit Hanoi naar Sapa. Of lees in het volgende artikel de route van Phong Nha naar Hoi An!

Andere artikelen over Vietnam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.