Tips voor je bezoek aan Pokhara

Pokhara is onze favoriete stad in Nepal. Er zijn veel leuke winkeltjes en restaurants, en de omgeving is geweldig! Pokhara is ook een stuk schoner en relaxter dan Kathmandu. Het is een leuke stad om enkele dagen door te brengen. Lees in dit artikel tips voor je bezoek aan Pokhara.

Tips Pokhara

Ons verblijf in Pokhara

In 2017 zijn we een aantal weken in Nepal geweest en door omstandigheden hebben we ook een aantal weken in Pokhara doorgebracht. Dit was zeker geen straf, want het is een ontzettend leuke en relaxte stad. Naast dat we in veel verschillende restaurants en koffietentjes zijn geweest, hebben we ook veel gewandeld. Zo hebben we vanuit Pokhara de Mardi Himal Trekking gedaan. Een geweldige ervaring! We hebben in onze weken in Pokhara de stad goed leren kennen en kunnen je dus een aantal goede tips over Pokhara geven.

Bekijk hier onze vlog over de Mardi Himal Trekking!


Hoe kom je in Pokhara?

Er zijn verschillende manieren om in Pokhara te komen.

De bus

De bus is veruit de populairste en goedkoopste manier. Vanuit zowel Kathmandu als Chitwan en Lumbini vertrekken dagelijkse diverse bussen richting Pokhara. In Kathmandu kun je in Thamel op elke hoek van de straat een ticket kopen. Er zijn veel verschillende busmaatschappijen, die allemaal ongeveer dezelfde kwaliteit bieden. Je betaalt overal ongeveer 6 euro voor een ticket. Greenline is een wat luxere maatschappij, maar is daardoor ook duurder (€ 25,). Wij vonden de normale busmaatschappijen goed te doen en het niet nodig om voor de luxere variant te gaan.

Het is handig om wel al een dag van te voren je ticket te kopen. Check bij het boeken wel welke plek je in de bus krijgt. Voor in de bus is namelijk een stuk fijner dan achterin. De wegen tussen Kathmandu en Pokhara zijn erg slecht en hobbelig en achterin voel je dat een stuk meer. De totale rit bedraagt zo’n zes tot acht uur, afhankelijk van het verkeer en je chauffeur. Onderweg stop je een aantal keer om te kunnen plassen en te eten. Eenmaal aangekomen in Pokhara moet je nog een taxi naar Lake Side nemen. Hier zitten alle hotels.

Het vliegtuig

Vanuit Kathmandu kun je ook vliegen naar Pokhara. In 30 minuten ben je dan op bestemming. Het is echter wel zo’n € 125,- per ticket (one way).

Auto of jeep

Je kunt in Kathmandu ook een privé auto of jeep regelen die je naar Pokhara brengt. Bij een auto kun je dan met z’n vieren mee en bij de jeep kunnen je met zeven of acht personen mee. Voor een auto betaal je zo’n € 150,- en voor een jeep betaal je € 250,-. Hoewel de rit niet heel veel sneller zal gaan dan met de bus, ben je wel minder afhankelijk van anderen en kun je voor de deur van je hotel worden afgezet.

Pokhara
Dit is de lokale bus bij Pokhara. De bussen tussen Kathmandu en Pokhara zijn wel iets luxer gelukkig!

Overnachten in Pokhara

In Pokhara kun je het best je ho(s)tel uitkiezen in de wijk ‘Lake Side‘. Deze wijk ligt aan het Phewameer en is de toeristenwijk. Je vindt hier veel ho(s)tels, restaurants en winkels. Er zijn hotels en hostels in verschillende prijsklassen. De meeste hotels kosten tussen de € 15 en € 25,- per nacht. Voor een bed in een hostel betaal je rond de €5,- per nacht. Enkele tips voor hotels en hostel in Pokhara:

Wil je € 15,- korting op je boeking van een hotel? Gebruik dan deze link bij booking.com!

Overnachten in Pokhara
Genoeg hotels te vinden!

Wat te doen in Pokhara?

Er zijn veel verschillende dingen te doen in Pokhara maar de belangrijkste activiteit is wandelen. Het is zowel een uitvalsbasis voor lange trektochten als voor leuke dagwandelingen.

Dayhikes rondom Pokhara

World Peace Pagoda: dit is de populairste dagwandeling van Pokhara. Je kunt vanaf het Phewameer in Pokhara, via Damside, starten en je weg omhoog vervolgen via het bos. In het bos kun je apen spotten! Eenmaal boven zie je de prachtige World Peace Pagoda. In totaal ben je zo’n drie tot vier uur bezig.

Begnas Lake: Dit is een meer in de buurt van Pokhara. Je kunt in vier tot vijf uur om het meer heen wandelen. Deze wandeling is minder bekend en daarom zal je maar weinig andere toeristen tegenkomen. Om bij het Begnas meer te komen, moet je vanaf Pokhara de bus naar Leknath nemen. Hoewel het maar 15 km is, doe je hier wel bijna een uur over.

Sarangkot: Sarangkot is een klein dorpje bovenop de berg naast Pokhara. Je kunt in vier tot vijf uur vanaf Pokhara omhoog en weer naar beneden gaan. Het is echter ook heel leuk om een nachtje in Sarangkot te blijven slapen en de zonsopgang hier te bekijken.

Begnas Lake
Lake Begnas

Trekkings rondom Pokhara

Mardi Himal: dit is de trekking die wij hebben gedaan en deze was geweldig! De trekking is in totaal vijf tot zes dagen. Het hoogste punt dat je bereikt ligt op 4500 meter. Lees in dit artikel meer over de route van de Mardi Himal of bekijken hier de vlog van onze trekking bij de Mardi Himal.

Poon Hill: Deze trekking duurt drie tot vier dagen. Het hoogste punt dat je bereikt ligt op 3210 meter.

Annapurna Base Camp (ABC): Dit is een langere trekking van negen tot 11 dagen. Er zit een klein stukje overlap met de Mardi Himal bij. Het hoogste punt dat je bereikt ligt op 4130 meter.

Annapurna Circuit: Deze trekking duurt twee tot drie weken. Het is een populaire trekking onder backpackers. Het hoogste punt ligt op 5415 meter.

Mardi Himal base camp
Onze trekking naar de Mardi Himal

Andere activiteiten

Film kijken bij de Movie Garden. Dit was onze favoriete activiteit! De Movie Garden is een buitenbioscoop en zo nu en dan vliegen er vuurvliegjes langs het scherm. Heel idyllisch! En je kunt er nog lekker pizza eten ook.

Cursus Boedhisme, Yoga en Meditatie; bij Ganden Yiga Chozin krijg je in 3 dagen een introductie in deze drie onderwerpen. Leuk en leerzaam.

Paragliden vanaf Sarangkot. Je ziet in de lucht boven Pokhara veel paragliders. Vanaf het bergdorpje Sarangkot zweven ze naar beneden. Je kunt het paragliden over verschillende plekken in Lake Side boeken.

Paragliden bij Sarangkot
Paragliden

De leukste café’s en restaurants in Pokhara

Pokhara heeft ontzettend veel leuke en betaalbare café en restaurants. Hierbij enkele tips voor de leukste restaurants en café’s in Pokhara.

Goede koffie en snelle wifi

Lekkere restaurants

Uitgaan


Andere artikelen over Nepal

69 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.