Tips voor een citytrip naar Moskou

Moskou

Moskou is een prima bestemming voor een leuke citytrip! Het is een grote, ruime stad, met op elke hoek van de straat weer een nieuw imposant gebouw of standbeeld. Lees hieronder enkele praktische tips voor een weekendje Moskou.

Zo kom je er

Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks directe en indirecte vluchten naar Moskou. De directe vluchten waren in augustus 2017 vrij duur (circa € 300,-). Wij zijn daarom uitgeweken naar Brussel. Vanaf Zaventem vlogen we met Brussel Airlines zonder overstappen voor circa € 80,- (enkele reis) naar Moskou.

Moskou heeft vier verschillende internationale vliegvelden. Wij vlogen op Moskou Domodedovo. Vanaf dit vliegveld kun je gemakkelijk met de trein de Aeroexpress (500 RUB per kaartje, circa € 5,-) naar het centrum. Het station ligt tegenover het vliegveld. Kaartjes kun je op het perron kopen. De trein rijdt naar station Paveletsky (in het Russisch: Павелецкая), een van de grootste treinstations van Moskou. Dit duurt ongeveer driekwartier. Je kunt ook de lokale trein pakken (vertrekt van het spoor naar de Aeroexpress), maar dan doe je er langer over.

Vanaf Paveletsky kun je de tram, bus of metro verder pakken naar je hotel. Tram- en buskaartjes koop je bij de bestuurder. Metrokaartjes koop je in de hal van de metro. Zoek van te voren met bijvoorbeeld Google Maps wel al even uit welke tram/metro je moet hebben. Maar weinig Russen spreken Engels en dat maakt de weg vragen best moeilijk.

Overnachten

Moskou heeft een uitgebreid metronetwerk, wat ervoor zorgt dat je snel van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad kan gaan. Zolang je je accommodatie kiest binnen de stadsring zit je wel goed. Dan kun je overal makkelijk komen. Daarnaast kun je het qua luxe van hotels zo gek maken als je wil. Er is een ruime keuze. Wij hebben geslapen in Aroom Hotel on Kitai Gorod. Een prima budgethotel. Voor ongeveer €40 p.n. hadden we een klein studiokamertje met alles wat je nodig hebt. De locatie van het hotel was ook top, circa 10 minuten lopen van het Rode Plein. Daarnaast zitten in de Pokrovka Street veel leuke restaurantjes en barretjes. Wil je € 15,- korting op je overnachting? Boek dan met deze kortingslink bij Booking.com.

Highlights van Moskou

Er is een hoop te doen in Moskou, en op andere websites kun je hier veel over lezen (bijv. op Tripadvisor). Hieronder kort de highlights die wij in onze 3 dagen Moskou hebben bezocht:

 • Rondlopen op het Rode plein – met de bekende Basiliuskathedraal (met de gekleurde torens), het Kremlin (het politieke hart van Moskou), en andere mooie gebouwen.
 • Het metronetwerk – Moskou heeft schitterende metrostations.
 • Krasny Oktyabr Chocolate Factory – hipster-achtige plek, erg leuk om wat te gaan eten of drinken. Uitzicht op de Christus de Verlosserkerk.
 • Zonsondergang bekijken vanaf het dak van de Children’s World Department Store (Detskiy Mir).
 • Chillen en picknicken in Gorkiy Central Park.
Moskou
Moskou

Eten en drinken in Moskou

 • Mizandari Cafe (op het terrein van de Chocolate Factory) – Georgisch eten
 • Strelka (op het terrein van de Chocolate Factory) – Lekkere cocktails met mooi uitzicht
 • Tay Tay (Pokrova Street) – Lekker en goedkoop Thais eten
 • BB & Burgers (Pokrova street) –Lekker en goedkoop burgertentje

Budget

Drie dagen Moskou heeft ons in totaal circa € 635,- gekost, dus € 317,50 p.p.. Deze kosten zijn als volgt opgebouwd:

 • Vlucht enkele reis voor 2 personen – € 175,-
 • Lokaal vervoer (metro etc) – € 30,-
 • Activiteiten – € 15,-
 • Eten en drinken – € 150,-
 • Overnachten – € 120,-
 • Visum en uitnodiging – € 145,-

We hebben wel bewust voor budgetopties gekozen en veel gratis activiteiten gedaan om kosten te besparen. Na deze drie dagen zette wij onze reis voort met de Transsiberië-express, dus een retourticket hadden wij ook niet nodig.

Heb jij nog andere tips? Laat het dan weten via een reactie hieronder! Benieuwd naar een sfeerimpressie van Moskou? Kijk dan onze Moskou-vlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.