Spaans leren in Colombia

Colombia was voor ons het eerste (en enige) land dat we hebben bezocht in Zuid Amerika. Omdat we geen enkel woord Spaans spraken, leek het ons een goed idee om twee weken een taalcursus Spaans te doen. Lees in dit artikel hoe Spaans leren in Colombia werkt en waar je dit allemaal kunt doen.

Spaans leren in Colombia

Waar kun je het beste Spaans leren in Colombia?

Je kunt op veel verschillende plekken in Colombia Spaans leren. De meest populaire steden om Spaans te leren zijn Cartagena, Medellín en Bogotá. Wij twijfelden tussen een cursus in Medellin of Cartagena, omdat dit beide plekken waren waar we wel wat langer wilden blijven. In Cartagena moet je er echter rekening mee houden dat de bevolking een wat sterker accent heeft. Dit leek ons niet handig voor de taalcursus. Daarnaast leek Medellin ons uiteindelijk leuker om wat langer te verblijven. Dit was zeker geen slechte keuze, want er is veel te doen en te zien in Medellin.

Lees hier meer over onze verdere route in Colombia.

In Medellin volgenden we twee weken een taalcursus Spaans bij Toucan Spanish School. Wij vonden dit een erg fijne school, met goede docenten en hebben er veel geleerd. Er zijn nog heel veel andere aanbieders van Spaanse les, bijvoorbeeld: Nueva Lenga, Whee Institute, Colombia Immersian of Enforex.

Wij hebben onze keuze gemaakt door goed de reviews te lezen en prijzen te vergelijken. Daarnaast kun je andere dingen meenemen, zoals groepsgrootte en of de school buiten de lessen om ook activiteiten organiseert.

Hoe ziet een taalcursus in Colombia eruit?

De meeste scholen bieden lessen aan in pakketten van 15 tot 20 uur in de week. Dit houdt in dat je 3 tot 4 uur per dag les hebt. Wij hadden dit in de ochtend, waardoor we in de middag nog leuke dingen in Medellin konden doen. Ideaal!

Meestal heb je les in groepjes van 4 tot 6 personen. In de lessen leer je woordjes, grammatica en wordt je gestimuleerd om veel met elkaar in Spaans te praten. Naast de lessen zelf, heb je vaak ook nog huiswerk. Hier besteed je per dag ook nog een half uur tot een uur aan.

De lessen zijn ook een leuke en laagdrempelige manier om andere reizigers te ontmoeten. Wij gingen vaak na afloop van de les nog met onze medecursisten wat drinken of spraken ’s avonds af om te eten.

Hoeveel weken moet je les nemen?

Dit hangt natuurlijk heel erg af van je taalniveau en je doel. Als je net zoals ons, nog helemaal geen Spaans spreekt, is het aan te raden om in ieder geval twee weken les te nemen. Hiermee krijg je de basics onder de knie. Na twee weken kun je hele simpele gesprekjes hebben over bijvoorbeeld het weer, wat iemand dit weekend gaat doen of waar de bus vertrekt. Voor ons was dit voldoende om ons goed te redden tijdens de rest van onze reis. Het heeft ons ook erg geholpen.

Om Spaans echt onder de knie te krijgen, heb je wel langer les nodig. Ik schat in dat je dat zeker wel twee maanden les moet hebben. Daarnaast moet je gewoon heel veel oefenen. Colombianen vinden het gelukkig erg leuk om Spaans met je te spreken, dus voel je niet bezwaard om een gesprek aan te gaan. Daarnaast kunnen apps als Duolingo of Tandem je ook helpen je Spaans verder te verbeteren.

Hoeveel kost Spaans leren in Colombia?

De kosten voor een taalcursus verschillen per school. Daarnaast heeft de manier van les krijgen en het aantal uur dat je les krijgt invloed op de prijs. Krijg je bijvoorbeeld 2 uur privéles per dag, of zit je 4 uur in een groepje? Wij kozen ervoor om 4 uur per dag les te hebben in een groep. De lessen nemen je per week af en voor een week (dus 20 uur les) betaal je zo’n € 160,-. Als je meerdere weken les neemt, krijg je vaak wat korting. Privélessen neem je vaak ook af in bundels; 10 uur privéles kost je rond de € 190,-.

Benieuwd naar onze ervaringen in Colombia?

We hebben van onze reis door Colombia een filmpje gemaakt. Bekijk hier onze vlog over Colombia!

Andere artikelen over Colombia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.